5 популарни стратегии за тргување со Crypto Day - Може ли да заработам за живот преку ден тргувајќи со криптовалути со BitMart

5 популарни стратегии за тргување со Crypto Day - Може ли да заработам за живот преку ден тргувајќи со криптовалути со BitMart
Како трговец, можете да изберете помеѓу различни стратегии за тргување. Додека некои се погодни за краткорочна заработка, други нудат подобри долгорочни инвестиции. Меѓутоа, ако сте заинтересирани за минимални инвестиции и краткорочни резултати, треба да размислите за дневно тргување. Дневното тргување не е нов концепт, само по себе. На финансиските пазари постои веќе со децении.

Уште поважно, дневното тргување е широко по тоа што ќе се справите со различни средства, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на акции, девизен курс и криптовалути. Сепак, дневното тргување со крипто не е толку едноставно како што изгледа. Најдобро би било да разгледате неколку аспекти пред да започнете со вашето хоби или кариера за тргување со криптовалути.

Во овој практичен водич, сакаме да им помогнеме на корисниците да ги разберат основите на дневното тргување во контекст на трговијата со крипто.


Вовед во дневното тргување

Дневното тргување не е предизвикувачки концепт. Тоа е токму она што би го погодиле од името. Тоа е тип на тргување што се случува во текот на денот и само во рок од еден ден. Односно, ќе треба да ги стекнете и продадете средствата (за профит) во рок од еден ден. Поради оваа карактеристика, дневното тргување е познато и како интрадневно тргување.

Во споредба со долгорочното тргување, дневното тргување сака трговецот да се фокусира на мали движења на вредноста. Не можете да го задржите средството преку ноќ и да чекате да добие вредност следниот ден. Слично на тоа, дневното тргување ќе работи само во работните денови во неделата. Како и другите видови тргување, сепак, интрадневното тргување бара и соодветно разбирање на пазарот. И тоа е вештина која можете да ја усовршите преку вежбање.


Фактори кои трговците ги земаат предвид додека тргуваат дневно

Во зависност од пазарот и имотот со кој се занимаваат, дневните трговци земаат предвид многу фактори.

- Ликвидност Ликвидноста

на средството се однесува на тоа колку лесно можете да го заработите средството или обратно. Во случај на дневно тргување, тоа се однесува на тоа колку лесно можете да ги продадете акциите и да добиете пари за возврат. Ако акциите лесно се продаваат, тие се многу течни. Ако не е, акциите не се многу течни.

- Нестабилност

Нестабилноста се однесува на зачестеноста и големината на цената на средствата. Ако вредноста на средствата се менува многу често, средството се смета за многу нестабилно. Од друга страна, ако ја задржи својата вредност подолг период, ќе се смета за нестабилна.

Покрај овие два фактори, различни трговци користат различни методи. На пример, некои трговци може да вршат фундаментална анализа за да добијат сеопфатна идеја за средството со кое се занимаваат. Сепак, некои трговци се држат до Техничката анализа, анализирајќи историски податоци и обрасци за да пресметаат како средството ќе функционира во иднина.


Популарни дневни стратегии за тргување


Скалпирање

Scalping е една од најпопуларните стратегии за тргување со крипто дневно за да се оствари профит на краток рок. Скалпот бара од вас да правите мали, но чести занаети кои обично траат од неколку секунди до неколку минути. Повторувајќи го процесот, трговците можат да ги искористат предностите на малите промени на цените на пазарите.
5 популарни стратегии за тргување со Crypto Day - Може ли да заработам за живот преку ден тргувајќи со криптовалути со BitMart
Во исто време, можете да ја спроведете оваа стратегија за да ги искористите и најгорните и долните пазари. Единствената граница на оваа стратегија ќе биде вашето време на реакција и латентноста на платформата што ја користите. На крајот на краиштата, крипто скалпот не бара никакво техничко знаење и може да се користи во широк опсег на пазарни услови.


Тргување со висока фреквенција

Следно, тргувањето со висока фреквенција е стратегија за тргување со крипто ден што користи алгоритми и ботови за извршување на занаети. Неговото суштински автоматизирано скалпирање. Ботовите можат да извршуваат многу чести мали занаети за профит побрзо отколку што човек би можел рачно. Може да биде потребно време за да ја пронајдете вашата идеална стратегија.
5 популарни стратегии за тргување со Crypto Day - Може ли да заработам за живот преку ден тргувајќи со криптовалути со BitMart
Тргувањето со висока фреквенција ќе ви ја даде предноста што ви треба за да постигнете пократки движења на цените.

Тргување со опсег

Тргувањето со опсег е одлична стратегија за тргување со крипто дневно, која има потенцијал за профит додека ја ублажува негативната страна кога пазарите се движат настрана. Тргувањето со опсег во основа функционира со поставување на опсег помеѓу нивоата на поддршка и отпор.
5 популарни стратегии за тргување со Crypto Day - Може ли да заработам за живот преку ден тргувајќи со криптовалути со BitMart
Клучот во оваа стратегија е да се купува откако цената на средството ќе го достигне нивото на поддршка и да се продава кога цената ќе ја достигне линијата на отпор. Оваа техника има одредени ограничувања бидејќи средството неизбежно ќе излезе од опсегот.


Техничка анализа

Техничките индикатори се истакната алатка во стратегиите за тргување со крипто-ден. Вообичаено, стратегиите за индикатори прават занаети врз основа на секундарни извори на информации како што се MACD (Moving Average Convergence Divergence), RSI (Relative Strength Index), Bollinger Bands и многу повеќе.

Техничките показатели ќе ви помогнат да избегнете дневно тргување по ризични ценовни точки, истовремено обезбедувајќи нови можности. Се разбира, можете исто така да се регистрирате за пазарни сигнали врз основа на индикаторите препорачани од други трговци на TradingView.
5 популарни стратегии за тргување со Crypto Day - Може ли да заработам за живот преку ден тргувајќи со криптовалути со BitMart
Со технички показатели, можете рачно да тргувате во нашиот интерфејс за тргување со повеќе размена. Можете исто така да стартувате бот за автоматско тргување како MACD или Bollinger Bands и да ги искористите предностите и од техничките индикатори и од тргувањето со висока фреквенција.


Тргување засновано на чувства

Тргувањето засновано на чувства е уште една популарна дневна стратегија за тргување, користејќи податоци добиени од јавни информации како што се извори на вести, социјални медиуми или дури и трендови за пребарување на Google за да се најдат влезни или излезни точки за нивните занаети.

На пример, Илон Маск твита за Dogecoin. Може да поставите известувања за моментот кога тој тип на твит ќе се појави во живо, со потенцијал да бидете понапред од играта. Колку побрзо можете да примате и да дејствувате по нови информации, толку е поголем вашиот потенцијал да донесувате трговски одлуки пред сите други.
5 популарни стратегии за тргување со Crypto Day - Може ли да заработам за живот преку ден тргувајќи со криптовалути со BitMart

Дневно тргување со криптовалути: што е тоа?

Дневното тргување со криптовалути е речиси слично на традиционалното дневно тргување. Сепак, интрадневното тргување исто така мора да се прилагоди бидејќи тоа се случува во крипто екосистемот. На пример, иако можете да се фокусирате на ситните промени во вредноста на средството, работното време не ги ограничува вашите постапки. Можете лесно да тргувате со крипто средства во секое време.

Сепак, можеби ќе сакате да платите соодветни такси за мрежа и трансакции. Значи, станува императив да изберете компатибилна платформа за тргување со криптовалути. Ако треба да платите такса за трансакција повисока од вкупната добивка што ја добивате од нестабилноста на монетата, во суштина немате причина да тргувате со крипто средства на прво место.


Дневно тргување со криптовалути: зошто и како?

Спомнавме дека ликвидноста и нестабилноста се најважни во однос на дневното тргување. Овие фактори беа карактеристики на заштитен знак на криптовалутите од самиот почеток. Промената на вредноста на криптовалутите е толку голема што дури и во рок од 24 часа, вредноста на крипто токен многу варира.

Иако овие трендови не се толку предвидливи како традиционалните трендови на тргување, стратешкиот трговец во текот на денот може да заработи значителен профит со фокусирање на оваа промена на вредноста. Што се однесува до ликвидноста, постојат повеќе начини за готовина во криптовалутни средства.

Сега, кога станува збор за тоа како секојдневно да тргувате со криптовалути, имате неколку едноставни опции за следење. Најпогодна опција е да изберете сигурна платформа за тргување со крипто, која ќе ви овозможи да купите различни крипто средства и да ги продавате за пари по ваша погодност.

Дополнителна придобивка овде е тоа што можете да користите различни начини на плаќање за да ги извршите овие задачи. Некои платформи за тргување нудат и опции за тргување со маргина, што значи дека можете да купите крипто средства со позајмување пари за да го зголемите профитот.


Може ли да заработам за живот преку дневно тргување со криптовалути?

Секој сигурно може да заработи за живот преку дневно тргување со криптовалути. Сепак, поради релативно поголемата нестабилност на крипто-средствата, мора да потрошите повеќе време на гледање на пазарната активност. За разлика од традиционалните акции, крипто средствата може да имаат промена на цената за неколку минути или дури неколку секунди.

На пример, вредноста на биткоинот (BTC) може да се намали за неколку секунди ако некоја земја ја забрани неговата употреба. Слично на тоа, дури и малите промени на пазарот може да имаат огромни импликации врз вредноста на вашите средства. Ако сте подготвени да се справите со оваа нестабилност и нестабилност, можете да го разгледате дневното тргување со криптовалути како професија со полно работно време.


Заклучок

Како што можете да видите, постојат многу стратегии за дневно тргување со крипто. Сите тие работат поинаку, така што само треба да го пронајдете оној кој најдобро функционира за вашите цели.
Scalping овозможува брз начин да се создаде профит сè додека останете ажурирани. Тргувањето со опсег дозволува профит додека е безбеден со стоп загуба. Тргувањето со висока фреквенција ви помага да остварите профит со поголеми количини. Техничките индикатори обезбедуваат информации за вклучување на перспектива за техничка анализа. Конечно, тргувањето засновано на чувства ќе ви помогне да останете информирани и да тргувате користејќи ги трендовите.
Thank you for rating.
ОДГОВОРИ НА КОМЕНТАР Откажи го одговорот
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!
Остави коментар
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!