BitMart Депозит - BitMart North Macedonia - BitMart Северна Македонија

Како да депонирате и тргувате во BitMart


Како да депонирате крипто на BitMart

Како да депонирате дигитални средства на BitMart со трансфер на средства од други платформи

Трансфер на средства од други платформи [PC]

Можете да депонирате дигитални средства од надворешни платформи или паричници на BitMart преку адреса за депозит на платформата. Како да најдете адреса за депозит на BitMart?

1. Посетете го BitMart.com , а потоа најавете се на вашата сметка на BitMart
Како да депонирате и тргувате во BitMart


2. Поставете леб над вашата сметка во горниот десен агол на почетната страница и ќе видите паѓачко мени. Кликнете на [ Средства]
Како да депонирате и тргувате во BitMart

3. Во делот [ Spot] , внесете ја монетата што сакате да ја депонирате или изберете ја паричката од паѓачката лента на лентата за пребарување, а потоа кликнете [ пребарување]
Како да депонирате и тргувате во BitMart

Земете BTC како пример:
Како да депонирате и тргувате во BitMart

4. Кликнете на [deposit]
Како да депонирате и тргувате во BitMart

5. Изберете го вашиот извор на средства , потоа кликнете [испрати]
Како да депонирате и тргувате во BitMart

6. Кликнете на [Копирај] за да ја копирате адресата на депозитот и да ја залепите во полето за адреса за повлекување на надворешната платформа или паричник. Можете исто така да го скенирате QR-кодот за депонирање.

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Забелешка: Секоја монета има своја адреса за депозит, затоа ве молиме внимателно прочитајте ги советите за депозит.

Трансфер на средства од други платформи [APP]

1. Отворете ја апликацијата BitMart на вашиот телефон, а потоа најавете се на вашата сметка на BitMart.

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Како да депонирате и тргувате во BitMart

2. Кликнете на [Средства]

Како да депонирате и тргувате во BitMart3. Кликнете на [Депозит]

Како да депонирате и тргувате во BitMart


4. Внесете ја паричката што сакате да ја депонирате во лентата за пребарување, а потоа кликнете [ пребарување]

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Земете го БТК како пример:

Како да депонирате и тргувате во BitMart

4. Кликнете на [Copy] за да ја копирате адресата на депозитот и да ја залепите во полето за адреса за повлекување на надворешната платформа или паричник. Можете исто така да го скенирате QR-кодот за депонирање.

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Забелешка: Секоја монета има своја адреса за депозит, затоа ве молиме внимателно прочитајте ги советите за депозит.

Како да депонирате дигитални средства на BitMart со купување крипто со кредитна/дебитна картичка и PayPal

Ако не поседувате ниту една криптовалута во други берзи и сакате да го започнете вашето прво тргување на BitMart, следете го чекор-по-чекор водичот подолу;

Купете Crypto со кредитна/дебитна картичка и PayPal [PC]

Чекор 1: Посетете го BitMart.com , најавете се на вашата сметка на BitMart, а потоа кликнете [Buy Sell] на почетната страница.

Како да депонирате и тргувате во BitMart


Чекор 2: Во делот [ Купи Продај] :

 1. Кликнете на [Купи]

 2. Изберете го токенот што сакате да го купите

 3. Изберете фиат

 4. Внесете ја сумата што сакате да ја купите со фиат

 5. Кликнете на [Купи]

Како да депонирате и тргувате во BitMart


Чекор 3: Изберете од најдобрата понуда или други понуди препорачани од системот и завршете ја вашата исплата.

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Совети:

 1. Купете крипто користејќи MoonPay со само 3,5% надоместоци. Кликнете овде за да дознаете како да купувате монети со MoonPay.
 2. Купете крипто користејќи Simplex. Кликнете овде за да дознаете како да купувате монети со Simplex.


Купете Crypto со кредитна/дебитна картичка и PayPal [APP]

Чекор 1: Отворете ја апликацијата BitMart на вашиот телефон, а потоа најавете се на вашата сметка на BitMart .

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Чекор 2: Кликнете [ Купи продавај крипто] .

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Чекор 3: Во делот [ Купи Продај] :

 1. Кликнете на [Купи]

 2. Изберете го токенот што сакате да го купите

 3. Изберете фиат

 4. Внесете ја сумата што сакате да ја купите со фиат

 5. Кликнете на [Купи]

Како да депонирате и тргувате во BitMart


Чекор 4: Изберете од најдобрата понуда или други понуди препорачани од системот и завршете ја вашата исплата.


Како да депонирате и тргувате во BitMart

Совети:

 1. Купете крипто користејќи MoonPay со само 3,5% надоместоци. Кликнете овде за да дознаете како да купувате монети со MoonPay.
 2. Купете крипто користејќи Simplex. Кликнете овде за да дознаете како да купувате монети со Simplex.

Како да ги проверите моите средства

Проверете ги моите средства [PC]

1. Кликнете на [ Assets] во паѓачкото мени под вашата сметка во горниот десен агол на почетната страница.

Како да депонирате и тргувате во BitMart

2. Во делот [ Spot] , внесете ја монетата што сакате да ја депонирате или изберете ја монетата од паѓачката лента на лентата за пребарување, потоа кликнете [ пребарување]
Сега сте на страницата со средства, можете да видите три секции, кои се „ Спот “, „ Фјучерси “ и „ Купи продавај “.

 • Spot : Сите средства наведени на BitMart Spot може да се најдат овде. Можете да проверите детални информации вклучувајќи „вкупен износ“ и „достапен износ“ на одреден токен. Можете исто така да кликнете на копчињата „Депозит“, „Повлекување“ или „Тргување“ за да започнете депозит, повлекување или тргување со избраниот токен.

 • Фјучерси : Можете да ги проверите вашите USDT средства достапни за тргување на BitMart Futures.

 • Купи Продај : Сите средства достапни на BitMart Fiat Channels може да се најдат овде. Можете да проверите детални информации вклучувајќи „вкупен износ“ и „достапен износ“ на одреден токен. Можете исто така да кликнете на копчињата „Купи“ или „Продади“ за да купите или продадете избран токен. Кликнете на „Пренеси“ за да префрлите специфичен токен од „Купи продаде“ во „Спот“.

Земете го БТК како пример:
Како да депонирате и тргувате во BitMart

Проверете ги моите средства [APP]

1. Отворете ја вашата BitMart апликација на вашиот телефон, најавете се на вашата BitMart сметка; Кликнете на [ Средства] на дното од десниот агол;

Како да депонирате и тргувате во BitMart

2. Сега сте на страницата со средства, можете да видите три секции, кои се „ Spot ”, „ Фјучерси “ и „ Купи Продај “:

 • Spot : Сите средства наведени на BitMart Spot може да се најдат овде. Можете да проверите детални информации вклучувајќи „вкупен износ“ и „достапен износ“ на одреден токен. Можете исто така да кликнете на копчињата „Депозит“, „Повлекување“ или „Тргување“ за да започнете депозит, повлекување или тргување со избраниот токен.

 • Фјучерси : Можете да ги проверите вашите USDT средства достапни за тргување на BitMart Futures.

 • Купи Продај : Сите средства достапни на BitMart Fiat Channels може да се најдат овде. Можете да проверите детални информации вклучувајќи „вкупен износ“ и „достапен износ“ на одреден токен. Можете исто така да кликнете на копчињата „Купи“ или „Продади“ за да купите или продадете избран токен. Кликнете на „Пренеси“ за да префрлите специфичен токен од „Купи продаде“ во „Спот“.

 1. Во делот [ Spot] , внесете ја паричката што сакате да ја проверите во лентата за пребарување;

 2. Кликнете на [ пребарување];

 3. Изберете ја паричката што сакате да ја проверите во листата подолу;

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Земете го БТК како пример:

Како да депонирате и тргувате во BitMart

3. Сите средства наведени на BitMart Spot може да се најдат овде. Можете да проверите детални информации вклучувајќи „вкупен износ“ и „достапен износ“ на одреден токен.

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Најчесто поставувани прашања (ЧПП) за депозит:

Испрати монети на погрешна адреса

За жал, BitMart нема да добие никакви дигитални средства ако ги испративте вашите монети на погрешна адреса. Исто така, BitMart не знае кој ги поседува овие адреси и не може да помогне да се повратат овие монети.

Ви препорачуваме да дознаете кому му припаѓа адресата. Контактирајте со сопственикот ако е можно и преговарајте да ги вратите вашите монети.

Депонирани погрешни монети

Ако сте испратиле погрешни монети на вашата адреса за монети BitMart:

 1. BitMart генерално не нуди услуга за враќање на токени/монета.

 2. Ако сте претрпеле значителна загуба како резултат на неправилно депонирани токени/монети, BitMart може, исклучиво по наша дискреција, да ви помогне во враќањето на вашите токени/монети. Овој процес е исклучително комплициран и може да резултира со значителни трошоци, време и ризик.

 3. Ако сакате да побарате од BitMart да ги врати вашите монети, ве молиме наведете: е-пошта на вашата сметка на BitMart, име на монетата, адреса, износ, txid (Критична), слика од екранот на трансакцијата. Тимот на BitMart ќе процени дали ќе повратат погрешни монети или не.

 4. Ако е можно да се повратат вашите монети, можеби ќе треба да го инсталираме или надградиме софтверот на паричникот, да извезуваме/увезуваме приватни клучеви итн. Овие операции може да ги спроведува само овластен персонал под внимателна безбедносна ревизија. Ве молиме бидете трпеливи бидејќи може да чини повеќе од две недели да се повлечат погрешни монети.

Заборавив да напишам Меморандум/Напишав погрешна белешка

Кога депонирате одреден вид монети (на пример, EOS, XLM, BNB, итн.) на BitMart, мора да напишете белешка заедно со вашата адреса за депозит. Додавањето белешка ќе помогне да се докаже дека дигиталните средства што ќе ги пренесете, ви припаѓаат вам. Во спротивно, вашиот депозит ќе пропадне.

Ако сте заборавиле да ја додадете вашата белешка или сте напишале погрешна белешка, ве молиме контактирајте ја службата за корисници веднаш со следните информации:

 1. Вашата сметка на BitMart (телефонски број (без код на државата) / адреса на е-пошта што се користи за најавување)

 2. TXID на вашиот депозит (кој не успеа поради недостиг на белешката)

 3. Ве молиме наведете слика од екранот на трансакцијата каде што вашиот депозит не е пристигнат. Оваа слика од екранот е запис за повлекување на платформата што го иницираше повлекувањето (txid на депозитот мора да биде јасно видлив на сликата од екранот).

 4. Започнете нов депозит (кој било износ) на BitMart со точна адреса за депозит и белешка. И обезбедете слика од екранот и хаш (TXID) за оваа трансакција.

Забелешка: новиот депозит мора да биде од истата адреса како онаа што сте ја депонирале без белешка. Само на овој начин можете да докажете дека неуспешниот депозит е инициран од вас.

Поднесете билет за поддршка: https://support.bmx.fund/hc/en-us/requests/new.

Откако ќе ги дадете сите информации погоре, почекајте трпеливо. Нашиот технолошки тим ќе ги провери информациите и ќе започне да го решава проблемот за вас.


Како да тргувате со крипто во BitMart


Како да тргувате со крипто во BitMart [PC]

1. Посетете го BitMart.com , а потоа најавете се на вашата сметка на BitMart. Ако немате сметка на BitMart, регистрирајте се овде
Како да депонирате и тргувате во BitMart

2. Одете на главната страница на BitMart . Кликнете на [Spot]
Како да депонирате и тргувате во BitMart

3. Изберете [Standard]
Како да депонирате и тргувате во BitMart

4. Внесете го токенот што ви треба во лентата за пребарување, потоа кликнете Search и изберете го саканиот пар за тргување.
Како да депонирате и тргувате во BitMart

Земете BTC/USDT како пример:
Како да депонирате и тргувате во BitMart

5. Постојат два начини да изберете пар за тргување:

Опција 1 : Пазарен налог

 • Цена: нарачката ќе се тргува брзо по тековната пазарна цена
 • Внесете го износот
 • Потоа изберете [Купи] или [Продај]

Како да депонирате и тргувате во BitMart
Како да депонирате и тргувате во BitMart

Забелешка:
Пазарниот налог не бара од трговецот сам да ја одреди цената на нарачката. Наместо тоа, нарачката ќе се тргува брзо по тековната пазарна цена. Откако ќе се поднесе пазарен налог, цената за извршување на налогот не може да се гарантира иако извршувањето на налогот може да се гарантира. Цената за извршување на налогот ќе флуктуира под влијание на моменталната состојба на пазарот. Треба да обрнете внимание на списокот со нарачки при изборот на пазарен налог, во спротивно, пазарниот налог со голема позиција ќе доведе до „затворање“. Трговецот треба само да пополни „количина на позиција“ кога поднесува пазарна нарачка.

Опција 2: Ограничен редослед

 • Внесете ја цената што сакате да ја купите или продадете тој токен
 • Внесете го износот на токенот што сакате да го купите или продадете
 • Потоа изберете [Купи] или [Продај]
Како да депонирате и тргувате во BitMart

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Забелешка:
Ограничениот налог бара трговецот сам да ја одреди цената на нарачката. Кога пазарната цена ќе ја достигне цената на нарачката, нарачката ќе се изврши; кога пазарната цена е далеку од цената на нарачката, нарачката нема да се изврши. Со поднесување на лимитиран налог, трговецот може да ги контролира трошоците за отворање позиција преку контролирање на трговската цена на позицијата. Откако ќе се достави лимитната нарачка, таа ќе се прикаже во списокот „тековна нарачка“ за да се чека за тргување. Само кога ќе се појави некој пазарен налог кој ја исполнува цената на нарачката, ќе се тргува со лимитниот налог. Можете да ја „откажете нарачката“ во секое време во списокот „тековна нарачка“ пред да не се тргува со лимитната нарачка. Трговецот треба да ги пополни „цената на нарачката“ и „количината на позицијата“ при поднесување на граничниот налог.


7. Можете да ја прегледате вашата нарачка на [Историја на нарачки] . Доколку сакате да ја откажете вашата нарачка:

 • Кликнете на [Откажи]
 • Кликнете на [Да]

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Како да тргувате со крипто во BitMart [APP]

1. Отворете ја апликацијата BitMart на вашиот телефон, а потоа најавете се на вашата сметка на BitMart.
Како да депонирате и тргувате во BitMart

Како да депонирате и тргувате во BitMart

2. Кликнете на [Markets]
Како да депонирате и тргувате во BitMart

3. Кликнете на [Spot], потоа кликнете на иконата во горниот десен агол.
Како да депонирате и тргувате во BitMart

4. Внесете го токенот што ви треба во лентата за пребарување, потоа кликнете Search и изберете го саканиот пар за тргување.
Како да депонирате и тргувате во BitMart

5. Купете токен:

 • Кликнете на [Купи]:

Како да депонирате и тргувате во BitMart
Постојат два начини да изберете пар за тргување:

1. Опција 1: Пазарен налог
 • Кликнете на паѓачкиот редослед, изберете [ M arker Order]

Како да депонирате и тргувате во BitMart

 • Ќе видите „Пазарен ред“:
  • Цена: нарачката ќе се тргува брзо по тековната пазарна цена
  • Внесете ја количината на крипто што сакате да ја купите
  • Потоа изберете [Купи]

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Забелешка:
Пазарниот налог не бара од трговецот сам да ја одреди цената на нарачката. Наместо тоа, нарачката ќе се тргува брзо по тековната пазарна цена. Откако ќе се поднесе пазарен налог, цената за извршување на налогот не може да се гарантира иако извршувањето на налогот може да се гарантира. Цената за извршување на налогот ќе флуктуира под влијание на моменталната состојба на пазарот. Треба да обрнете внимание на списокот со нарачки при изборот на пазарен налог, во спротивно, пазарниот налог со голема позиција ќе доведе до „затворање“. Трговецот треба само да пополни „количина на позиција“ кога поднесува пазарна нарачка.

2. Опција 2: Ограничен редослед
 • Кликнете на паѓачкиот редослед, изберете [Limit Order]

Како да депонирате и тргувате во BitMart

 • Ќе видите „Ограничен редослед“:
  • Внесете ја цената што сакате да ја купите на токенот
  • Внесете Количина на токенот што сакате да го купите
  • Потоа изберете [Купи]

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Забелешка:
Ограничениот налог бара трговецот сам да ја одреди цената на нарачката. Кога пазарната цена ќе ја достигне цената на нарачката, нарачката ќе се изврши; кога пазарната цена е далеку од цената на нарачката, нарачката нема да се изврши. Со поднесување на лимитиран налог, трговецот може да ги контролира трошоците за отворање позиција преку контролирање на трговската цена на позицијата. Откако ќе се достави лимитната нарачка, таа ќе се прикаже во списокот „тековна нарачка“ за да се чека за тргување. Само кога ќе се појави некој пазарен налог кој ја исполнува цената на нарачката, ќе се тргува со лимитниот налог. Можете да ја „откажете нарачката“ во секое време во списокот „тековна нарачка“ пред да не се тргува со лимитната нарачка. Трговецот треба да ги пополни „цената на нарачката“ и „количината на позицијата“ при поднесување на граничниот налог.

6. Продај токен:

 • Кликнете на [Продади]:

Како да депонирате и тргувате во BitMart
Постојат два начини да изберете пар за тргување:

1. Опција 1: Пазарен налог
 • Кликнете на паѓачкиот редослед, изберете [ M arker Order]

Како да депонирате и тргувате во BitMart

 • Ќе видите „Пазарен ред“:
  • Цена: нарачката ќе се тргува брзо по тековната пазарна цена
  • Внесете ја количината на крипто што сакате да ја продадете
  • Потоа изберете [Sell]

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Забелешка:
Пазарниот налог не бара од трговецот сам да ја одреди цената на нарачката. Наместо тоа, нарачката ќе се тргува брзо по тековната пазарна цена. Откако ќе се поднесе пазарен налог, цената за извршување на налогот не може да се гарантира иако извршувањето на налогот може да се гарантира. Цената за извршување на налогот ќе флуктуира под влијание на моменталната состојба на пазарот. Треба да обрнете внимание на списокот со нарачки при изборот на пазарен налог, во спротивно, пазарниот налог со голема позиција ќе доведе до „затворање“. Трговецот треба само да пополни „количина на позиција“ кога поднесува пазарна нарачка.

2. Опција 2: Ограничен редослед
 • Кликнете на паѓачкиот редослед, изберете [Limit Order]

Како да депонирате и тргувате во BitMart

 • Ќе видите „Ограничен редослед“:
  • Внесете ја цената што сакате да ја продадете на токенот
  • Внесете Количество на токенот што сакате да го продадете
  • Потоа изберете [Sell]

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Забелешка:
Ограничениот налог бара трговецот сам да ја одреди цената на нарачката. Кога пазарната цена ќе ја достигне цената на нарачката, нарачката ќе се изврши; кога пазарната цена е далеку од цената на нарачката, нарачката нема да се изврши. Со поднесување на лимитиран налог, трговецот може да ги контролира трошоците за отворање позиција преку контролирање на трговската цена на позицијата. Откако ќе се достави лимитната нарачка, таа ќе се прикаже во списокот „тековна нарачка“ за да се чека за тргување. Само кога ќе се појави некој пазарен налог кој ја исполнува цената на нарачката, ќе се тргува со лимитниот налог. Можете да ја „откажете нарачката“ во секое време во списокот „тековна нарачка“ пред да не се тргува со лимитната нарачка. Трговецот треба да ги пополни „цената на нарачката“ и „количината на позицијата“ при поднесување на граничниот налог.

7. Можете да ја прегледате вашата нарачка на [Историја на нарачки] . Доколку сакате да ја откажете вашата нарачка:

 • Кликнете на [Откажи]

Како да депонирате и тргувате во BitMart

Thank you for rating.