Како да направите техничка анализа за тргување со криптовалути на BitMart
Образование

Како да направите техничка анализа за тргување со криптовалути на BitMart

Како што расте популарноста на Биткоин и другите криптовалути, така расте и бројот на трговци на крипто-пазарот. Високата нестабилност на криптовалутите им овозможува на трговците да заработат добри пари од флуктуации на цените, но потпирањето само на среќа или интуиција во тргувањето е лоша идеја. Трговецот треба постојано да го анализира пазарот. За среќа, денес постојат неколку методи за анализа на пазарот. Еден од овие методи е техничката анализа на криптовалутите. Табелите навистина се „отпечаток на пари“. - Фред Мекален, Чартинг и технички аналитичар.
Топ 10 трговци со криптовалути што треба да ги следите со BitMart: Најдобра табела за тргување приказ
Образование

Топ 10 трговци со криптовалути што треба да ги следите со BitMart: Најдобра табела за тргување приказ

Има десетици високо квалификувани крипто трговци кои слободно ги споделуваат своите идеи за да научите од нив. Само треба да знаете каде да ги најдете. Овде, составивме листа на 10 најдобри трговци со крипто што треба да ги следите на TradingView кои редовно ги споделуваат своите табели и знаење. Запомнете: не копирајте само занаети Никогаш не е добра идеја да се копираат крипто занаети. Не можете да ги знаете сите нијанси што влегуваат во туѓото поставување. Исто така, нема да управувате со трговијата како што ќе прави сопственикот. Трговците секогаш ќе имаат различни идеи. Различните временски рамки, поставки и методи водат до поларизирачки изгледи. Користете ги идеите на трговците на TradingView како референтна точка - не следете само слепо. Гледајте и учете од графиконите на TradingView. Погледнете што е направено добро, почнете да учите што функционира, а што не. Користете ги занаетите на другите за да го поттикнете вашето знаење за тргување и да станете најдобриот трговец што можете да бидете. Земете го она што го учите и применете го на вашето тргување на BitMart, без разлика дали тргувате место или маржа.
Како безбедно да тргувате со Stablecoins на BitMart
Образование

Како безбедно да тргувате со Stablecoins на BitMart

Снабдувањето и целокупниот обем на стабилни монети се во пораст неодамна - уште повеќе со новооткриениот интерес за дигиталната валута на американската влада. На почетокот на оваа година, Федералните резерви објавија дека размислуваат да издаваат своја дигитална валута. Федералните банки веќе се овластени да чуваат стабилни коини во банкарските резерви. Кој знае дали на пат доаѓа стабилна валута наречена Fedcoin? Слично на тоа, Европската централна банка може сериозно да ги проучува можностите на дигиталното евро до средината на 2021 година, како и начините за негово интегрирање во сегашниот Евросистем. Доколку владите треба да ја донесат конечната одлука, се очекува стабилните коини да го зголемат ширењето и ефикасноста на е-трговијата и потенцијално да ја преобликуваат сегашната економија. Прочитајте за да откриете зошто стабилните пари привлекуваат толку многу внимание и како можете да започнете да тргувате со стабилни коини на BitMart.
5 популарни стратегии за тргување со Crypto Day - Може ли да заработам за живот преку ден тргувајќи со криптовалути со BitMart
Образование

5 популарни стратегии за тргување со Crypto Day - Може ли да заработам за живот преку ден тргувајќи со криптовалути со BitMart

Како трговец, можете да изберете помеѓу различни стратегии за тргување. Додека некои се погодни за краткорочна заработка, други нудат подобри долгорочни инвестиции. Меѓутоа, ако сте заинтересирани за минимални инвестиции и краткорочни резултати, треба да размислите за дневно тргување. Дневното тргување не е нов концепт, само по себе. На финансиските пазари постои веќе со децении. Уште поважно, дневното тргување е широко по тоа што ќе се справите со различни средства, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на акции, девизен курс и криптовалути. Сепак, дневното тргување со крипто не е толку едноставно како што изгледа. Најдобро би било да разгледате неколку аспекти пред да започнете со вашето хоби или кариера за тргување со криптовалути. Во овој практичен водич, сакаме да им помогнеме на корисниците да ги разберат основите на дневното тргување во контекст на трговијата со крипто.
Како Swing Traders заработуваат пари во BitMart
Образование

Како Swing Traders заработуваат пари во BitMart

Тргувањето во тренд и дневното тргување лесно може да бидат најпопуларните стратегии за тргување таму. Низ светот, на различни пазари, илјадници трговци се вклучени и на двата. Сепак, нешто што не ја добива баш репутацијата што треба е да се заниша. Основната стратегија за тргување потенцијално може да генерира многу профит и работи со мноштво видови средства. Криптовалутите се вид на средства со кои можете да тргувате. Во овој водич, ги објаснивме основите на тргувањето со замав во контекст на крипто екосистемот. Се надеваме дека ова ќе ви помогне да го добиете потребниот скок-почеток во доменот.
Како да скратите крипто во BitMart
Образование

Како да скратите крипто во BitMart

Дали останавте да се прашувате како да продолжите да профитирате кога пазарите на криптовалути влегоа во нивната неодамнешна фаза на корекција? Не барајте понатаму и дознајте како различните стратегии за скратување на крипто може да ви помогнат да го заштитите ризикот додека значително да ги подобрите можностите за профит. Значи, ајде да започнеме како да скратувате криптовалути како Биткоин и Етереум, па дури и Догекоин.
Како да тргувате со крипто за почетници на BitMart
Образование

Како да тргувате со крипто за почетници на BitMart

Добивањето добивки со возење на моментумот на пазарните трендови добива сосема ново значење во светот на криптовалутите. Сепак, испробаните и вистински стратегии имаат многу точки на вкрстување помеѓу традиционалното и крипто тргувањето. Во оваа статија, можете да ги научите основите на тргувањето со трендови и да видите како тие се применуваат на дигитални средства како Биткоин.
Тренд стратегија за тргување со BitMart
Образование

Тренд стратегија за тргување со BitMart

Дали сте пробале стратегија за тргување со тренд што оди вака? Вие идентификувате нагорен тренд. Одиш долго. Трендот се менува - и ќе бидете запрени. Тогаш почнуваш да се прашуваш… „Дали трендот е навистина мој пријател? Ако е така, зошто постојано ме спречуваат?“ Еве зошто: Нов трговец бара тренд и влегува во трговија. Но… Искусниот трговец со трендови бара специфичен тип на тренд, го следи најдобриот влез, дозволува пазарот да дојде кај него - и потоа влегува во трговија. Сега, ако сакате да тргувате со трендовите како професионалец, тогаш овој водич за стратегија за тргување со трендови е за вас.