BitMart повлече - BitMart North Macedonia - BitMart Северна Македонија

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart


Како да се повлечете во BitMart


Како да префрлите Crypto од BitMart на други платформи


Трансфер на средства од BitMart на други платформи [PC]

1. Посетете го BitMart.com , а потоа најавете се на вашата сметка на BitMart
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart


2. Поставете леб над вашата сметка во горниот десен агол на почетната страница и ќе видите паѓачко мени. Кликнете на [ Средства]
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

3. Во делот [ Spot] , внесете ја монетата што сакате да ја повлечете или изберете ја паричката од паѓачката лента во лентата за пребарување, а потоа кликнете [ пребарување]
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Земете BTC како пример:
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

4. Кликнете на [повлекување]
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

5. Изберете Управување со адреса
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

6. Ако поседувате криптовалута на други платформи и сакате да префрлите дигитални средства од BitMart на надворешни платформи, копирајте ја вашата адреса на паричникот на таа надворешна платформа:

 • Изберете паричка
 • Внесете ја вашата адреса на Wallet на таа надворешна платформа
 • Внесете Забелешки
 • Кликнете на [Додај]

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

7. Внесете ја вашата адреса на паричник , износ ; потоа кликнете [повлекување]
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart
Забелешка:
Секоја паричка има своја адреса за повлекување, затоа ве молиме внимателно проверете ја вашата адреса за повлекување .
Проверете ја таксата за повлекување пред да кликнете [Повлечете]

Трансфер на средства од BitMart на други платформи [APP]

1. Отворете ја апликацијата BitMart на вашиот телефон, а потоа најавете се на вашата сметка на BitMart.
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

2. Кликнете на [Средства]
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

3. Кликнете [Withdraw]

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

4. Внесете ја паричката што сакате да ја повлечете во лентата за пребарување, а потоа кликнете [ пребарување]
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Земете го BTC како пример:
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

5. Внесете ја вашата адреса на паричник , износ ; потоа кликнете [повлекување]
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart
Забелешка:
Секоја паричка има своја адреса за повлекување, затоа ве молиме внимателно проверете ја вашата адреса за повлекување .
Проверете ја таксата за повлекување пред да кликнете [Повлечете]

Како да повлечете пари од BitMart:

1. Посетете го BitMart.com , најавете се на вашата сметка на BitMart.

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart


2. Откако ќе се најавите на BitMart, кликнете на вашата сметка и потоа кликнете [Assets]
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart


3. На страницата со средства , кликнете [Купи продавај] . И потоа кликнете [Пренеси] .

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Овде користиме трансфер на USDT како пример:

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

4. Внесете го износот на средствата што сакате да ги префрлите од вашата Spot сметка на сметката Buy Sell . И потоа кликнете [Пренеси] .

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

5. Откако ќе ги префрлите средствата на вашата сметка Купи Продај, одете на страницата Купи Продај , кликнете на [Продади] . Изберете го токенот и внесете ја сумата што сакате да ја продадете.

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

6. Изберете од најдобрата понуда или други понуди препорачани од системот и завршете ја вашата исплата.

Совети:

 1. Продавајте крипто користејќи MoonPay. Кликнете овде за да дознаете како да продавате монети со MoonPay.
 2. Продавајте крипто користејќи Simplex. Кликнете овде за да дознаете како да продавате монети со Simplex.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП) за повлекување:

Повлечете се на погрешна адреса

BitMart ќе го започне процесот на автоматско повлекување откако ќе потврдите да започнете со повлекување. За жал, не постои начин да се запре процесот штом ќе започне. Поради анонимноста на блокчејнот, BitMart не може да лоцира каде се испратени вашите средства. Ако по грешка сте ги испратиле монетите на погрешна адреса. Ви препорачуваме да дознаете кому му припаѓа адресата. Контактирајте со примачот ако е можно и преговарајте да ги вратите вашите средства.

Ако сте ги повлекле средствата на друга размена со неточна или празна ознака/задолжителен опис, ве молиме контактирајте ја берзата што прима со вашиот TXID за да организирате враќање на вашите средства.

Надоместоци за повлекување и минимално повлекување

За да ги проверите надоместоците за повлекување и минималното повлекување за секоја монета, ве молиме кликнете овде

Како да депонирате крипто на BitMart


Како да депонирате дигитални средства на BitMart со трансфер на средства од други платформи

Трансфер на средства од други платформи [PC]

Можете да депонирате дигитални средства од надворешни платформи или паричници на BitMart преку адреса за депозит на платформата. Како да најдете адреса за депозит на BitMart?

1. Посетете го BitMart.com , а потоа најавете се на вашата сметка на BitMart

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart


2. Поставете леб над вашата сметка во горниот десен агол на почетната страница и ќе видите паѓачко мени. Кликнете на [ Средства]
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

3. Во делот [ Spot] , внесете ја монетата што сакате да ја депонирате или изберете ја паричката од паѓачката лента на лентата за пребарување, а потоа кликнете [ пребарување]
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Земете BTC како пример:
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

4. Кликнете на [deposit]
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

5. Изберете го вашиот извор на средства , потоа кликнете [испрати]
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

6. Кликнете на [Копирај] за да ја копирате адресата на депозитот и да ја залепите во полето за адреса за повлекување на надворешната платформа или паричник. Можете исто така да го скенирате QR-кодот за депонирање.

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Забелешка: Секоја монета има своја адреса за депозит, затоа ве молиме внимателно прочитајте ги советите за депозит.

Трансфер на средства од други платформи [APP]

1. Отворете ја апликацијата BitMart на вашиот телефон, а потоа најавете се на вашата сметка на BitMart.

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

2. Кликнете на [Средства]

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart3. Кликнете на [Депозит]

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart


4. Внесете ја паричката што сакате да ја депонирате во лентата за пребарување, а потоа кликнете [ пребарување]

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Земете го БТК како пример:

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

4. Кликнете на [Copy] за да ја копирате адресата на депозитот и да ја залепите во полето за адреса за повлекување на надворешната платформа или паричник. Можете исто така да го скенирате QR-кодот за депонирање.

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Забелешка: Секоја монета има своја адреса за депозит, затоа ве молиме внимателно прочитајте ги советите за депозит.

Како да депонирате дигитални средства на BitMart со купување крипто со кредитна/дебитна картичка и PayPal

Ако не поседувате ниту една криптовалута во други берзи и сакате да го започнете вашето прво тргување на BitMart, следете го чекор-по-чекор водичот подолу;

Купете Crypto со кредитна/дебитна картичка и PayPal [PC]

Чекор 1: Посетете го BitMart.com , најавете се на вашата сметка на BitMart, а потоа кликнете [Buy Sell] на почетната страница.

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart


Чекор 2: Во делот [ Купи Продај] :

 1. Кликнете на [Купи]

 2. Изберете го токенот што сакате да го купите

 3. Изберете фиат

 4. Внесете ја сумата што сакате да ја купите со фиат

 5. Кликнете на [Купи]

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart


Чекор 3: Изберете од најдобрата понуда или други понуди препорачани од системот и завршете ја вашата исплата.

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Совети:

 1. Купете крипто користејќи MoonPay со само 3,5% надоместоци. Кликнете овде за да дознаете како да купувате монети со MoonPay.
 2. Купете крипто користејќи Simplex. Кликнете овде за да дознаете како да купувате монети со Simplex.


Купете Crypto со кредитна/дебитна картичка и PayPal [APP]

Чекор 1: Отворете ја апликацијата BitMart на вашиот телефон, а потоа најавете се на вашата сметка на BitMart .

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Чекор 2: Кликнете [ Купи продавај крипто] .

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Чекор 3: Во делот [ Купи Продај] :

 1. Кликнете на [Купи]

 2. Изберете го токенот што сакате да го купите

 3. Изберете фиат

 4. Внесете ја сумата што сакате да ја купите со фиат

 5. Кликнете на [Купи]

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart


Чекор 4: Изберете од најдобрата понуда или други понуди препорачани од системот и завршете ја вашата исплата.


Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Совети:

 1. Купете крипто користејќи MoonPay со само 3,5% надоместоци. Кликнете овде за да дознаете како да купувате монети со MoonPay.
 2. Купете крипто користејќи Simplex. Кликнете овде за да дознаете како да купувате монети со Simplex.

Како да ги проверите моите средства

Проверете ги моите средства [PC]

1. Кликнете на [ Assets] во паѓачкото мени под вашата сметка во горниот десен агол на почетната страница.

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

2. Во делот [ Spot] , внесете ја монетата што сакате да ја депонирате или изберете ја монетата од паѓачката лента на лентата за пребарување, потоа кликнете [ пребарување]
Сега сте на страницата со средства, можете да видите три секции, кои се „ Спот “, „ Фјучерси “ и „ Купи продавај “.

 • Spot : Сите средства наведени на BitMart Spot може да се најдат овде. Можете да проверите детални информации вклучувајќи „вкупен износ“ и „достапен износ“ на одреден токен. Можете исто така да кликнете на копчињата „Депозит“, „Повлекување“ или „Тргување“ за да започнете депозит, повлекување или тргување со избраниот токен.

 • Фјучерси : Можете да ги проверите вашите USDT средства достапни за тргување на BitMart Futures.

 • Купи Продај : Сите средства достапни на BitMart Fiat Channels може да се најдат овде. Можете да проверите детални информации вклучувајќи „вкупен износ“ и „достапен износ“ на одреден токен. Можете исто така да кликнете на копчињата „Купи“ или „Продади“ за да купите или продадете избран токен. Кликнете на „Пренеси“ за да префрлите специфичен токен од „Купи продаде“ во „Спот“.

Земете го БТК како пример:
Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Проверете ги моите средства [APP]

1. Отворете ја вашата BitMart апликација на вашиот телефон, најавете се на вашата BitMart сметка; Кликнете на [ Средства] на дното од десниот агол;

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

2. Сега сте на страницата со средства, можете да видите три секции, кои се „ Spot ”, „ Фјучерси “ и „ Купи Продај “:

 • Spot : Сите средства наведени на BitMart Spot може да се најдат овде. Можете да проверите детални информации вклучувајќи „вкупен износ“ и „достапен износ“ на одреден токен. Можете исто така да кликнете на копчињата „Депозит“, „Повлекување“ или „Тргување“ за да започнете депозит, повлекување или тргување со избраниот токен.

 • Фјучерси : Можете да ги проверите вашите USDT средства достапни за тргување на BitMart Futures.

 • Купи Продај : Сите средства достапни на BitMart Fiat Channels може да се најдат овде. Можете да проверите детални информации вклучувајќи „вкупен износ“ и „достапен износ“ на одреден токен. Можете исто така да кликнете на копчињата „Купи“ или „Продади“ за да купите или продадете избран токен. Кликнете на „Пренеси“ за да префрлите специфичен токен од „Купи продаде“ во „Спот“.

 1. Во делот [ Spot] , внесете ја паричката што сакате да ја проверите во лентата за пребарување;

 2. Кликнете на [ пребарување];

 3. Изберете ја паричката што сакате да ја проверите во листата подолу;

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Земете го БТК како пример:

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

3. Сите средства наведени на BitMart Spot може да се најдат овде. Можете да проверите детални информации вклучувајќи „вкупен износ“ и „достапен износ“ на одреден токен.

Како да повлечете и да направите депозит во BitMart

Често поставувани прашања (ЧПП) за депозит

Испрати монети на погрешна адреса

За жал, BitMart нема да добие никакви дигитални средства ако ги испративте вашите монети на погрешна адреса. Исто така, BitMart не знае кој ги поседува овие адреси и не може да помогне да се повратат овие монети.

Ви препорачуваме да дознаете кому му припаѓа адресата. Контактирајте со сопственикот ако е можно и преговарајте да ги вратите вашите монети.

Депонирани погрешни монети

Ако сте испратиле погрешни монети на вашата адреса за монети BitMart:

 1. BitMart генерално не нуди услуга за враќање на токени/монета.

 2. Ако сте претрпеле значителна загуба како резултат на неправилно депонирани токени/монети, BitMart може, исклучиво по наша дискреција, да ви помогне во враќањето на вашите токени/монети. Овој процес е исклучително комплициран и може да резултира со значителни трошоци, време и ризик.

 3. Ако сакате да побарате од BitMart да ги врати вашите монети, ве молиме наведете: е-пошта на вашата сметка на BitMart, име на монетата, адреса, износ, txid (Критична), слика од екранот на трансакцијата. Тимот на BitMart ќе процени дали ќе повратат погрешни монети или не.

 4. Ако е можно да се повратат вашите монети, можеби ќе треба да го инсталираме или надградиме софтверот на паричникот, да извезуваме/увезуваме приватни клучеви итн. Овие операции може да ги спроведува само овластен персонал под внимателна безбедносна ревизија. Ве молиме бидете трпеливи бидејќи може да чини повеќе од две недели да се повлечат погрешни монети.

Заборавив да напишам Меморандум/Напишав погрешна белешка

Кога депонирате одреден вид монети (на пример, EOS, XLM, BNB, итн.) на BitMart, мора да напишете белешка заедно со вашата адреса за депозит. Додавањето белешка ќе помогне да се докаже дека дигиталните средства што ќе ги пренесете, ви припаѓаат вам. Во спротивно, вашиот депозит ќе пропадне.

Ако сте заборавиле да ја додадете вашата белешка или сте напишале погрешна белешка, ве молиме контактирајте ја службата за корисници веднаш со следните информации:

 1. Вашата сметка на BitMart (телефонски број (без код на државата) / адреса на е-пошта што се користи за најавување)

 2. TXID на вашиот депозит (кој не успеа поради недостиг на белешката)

 3. Ве молиме наведете слика од екранот на трансакцијата каде што вашиот депозит не е пристигнат. Оваа слика од екранот е запис за повлекување на платформата што го иницираше повлекувањето (txid на депозитот мора да биде јасно видлив на сликата од екранот).

 4. Започнете нов депозит (кој било износ) на BitMart со точна адреса за депозит и белешка. И обезбедете слика од екранот и хаш (TXID) за оваа трансакција.

Забелешка: новиот депозит мора да биде од истата адреса како онаа што сте ја депонирале без белешка. Само на овој начин можете да докажете дека неуспешниот депозит е инициран од вас.

Поднесете билет за поддршка: https://support.bmx.fund/hc/en-us/requests/new.

Откако ќе ги дадете сите информации погоре, почекајте трпеливо. Нашиот технолошки тим ќе ги провери информациите и ќе започне да го решава проблемот за вас.

Thank you for rating.