Kriptimi simetrik dhe asimetrik me BitMart
Blog

Kriptimi simetrik dhe asimetrik me BitMart

Mbrojtja e të dhënave kriptografike është një fushë e rëndësishme që po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme. Zhvillimi i shpejtë i teknologjisë blockchain bazuar në kriptografi ka zgjeruar më tej fushën e aplikimit të kriptimit. Megjithatë, disa njerëz ende debatojnë nëse kriptimi simetrik apo asimetrik është më i mirë. Ky artikull do t'ju tregojë se çfarë është kriptimi simetrik dhe asimetrik, do të analizojë tiparet e tyre dhe do të shqyrtojë dallimet, pikat e forta dhe të dobëta të tyre.
Si mund të ripërcaktojë Blockchain industrinë e lojrave me BitMart
Blog

Si mund të ripërcaktojë Blockchain industrinë e lojrave me BitMart

A mundet blockchain të ripërcaktojë përvojën e lojërave dixhitale që do të ndikojë njësoj si lojtarët ashtu edhe zhvilluesit? A munden zhvilluesit e lojërave të integrojnë blockchain në zhanret dhe titujt ekzistues? Në këtë artikull, ne kemi mbuluar gjithçka që dëshironi të dini për të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen e lojërave të bazuara në blockchain. Industria e lojrave ka parë shumë inovacione gjatë dekadës, nga miratimi masiv i mikrotransaksioneve deri te avancimet e realitetit virtual dhe të shtuar. Blockchain është bërë një shtyllë për zhvillimin e tanishëm dhe të ardhshëm në të gjithë industritë, dhe lojërat nuk janë përjashtim.
DeFi vs CeFi: Cilat janë ndryshimet në BitMart
Blog

DeFi vs CeFi: Cilat janë ndryshimet në BitMart

Ndërsa disa ekspertë dhe analistë të industrisë besojnë se DeFi përfundimisht do të marrë përsipër CeFi, është shumë herët për të qenë të sigurt për pretendime të tilla. Në këtë artikull, ne kemi diskutuar disa nga ndryshimet dhe ngjashmëritë kryesore midis CeFi dhe DeFi. Bitcoin prezantoi botën me një grup krejtësisht të ri të aplikacioneve financiare të bazuara në blockchain. CeFi (Financa e Përqendruar) ka ekzistuar që nga koha kur Bitcoin u shfaq për herë të parë. Megjithatë, një trend i ri është shfaqur në formën e DeFi (Financave të Decentralizuara), i cili ka tërhequr shumë vëmendje gjatë vitit të kaluar.
Si të menaxhoni portofolin tuaj kripto me BitMart
Blog

Si të menaxhoni portofolin tuaj kripto me BitMart

Të jesh pjesë e komunitetit të kriptove do të thotë një gjë: mund të flasësh me shumë njerëz, duke i ndihmuar ata të gjejnë përgjigje për pyetjet nëse duhet të investojnë në një projekt të caktuar apo jo. Por thjesht kërkimi i udhëzimeve për investime ose opinionet e ekspertëve nuk është gjithmonë i besueshëm. Nuk ka kurrë një madhësi që i përshtatet të gjithëve. Ajo që funksionoi për të tjerët mund të mos funksionojë gjithmonë për ju. Kjo është arsyeja pse është gjithashtu thelbësore që të keni hartuar strategjinë e investimit që mund t'ju ndihmojë të mbani një portofol të balancuar të kriptove. Më poshtë, ne kemi diskutuar disa nga mënyrat e thjeshta se si mund të arrini qëllimet tuaja të investimeve në kripto me ndihmën e një strategjie efektive të diversifikimit të portofolit. Por para se të hyjmë në këtë, ne do të përgjigjemi se çfarë është një portofol kriptosh në radhë të parë.
Dallimi midis çelësit publik dhe kriptografisë së çelësit privat në BitMart
Blog

Dallimi midis çelësit publik dhe kriptografisë së çelësit privat në BitMart

Elementi kryesor i çdo projekti blockchain është kriptografia e përdorur për të mbrojtur të dhënat. Pa të, asnjë transaksion nuk është i mbrojtur. Kriptovalutat që ne të gjithë i njohim janë ndërtuar mbi të ashtuquajturën kriptografi me çelës publik. Në këtë artikull, ne do të shikojmë ndryshimin midis kriptografisë së çelësit publik dhe kriptografisë së çelësit privat, do të diskutojmë avantazhet dhe disavantazhet e secilit sistem dhe do t'u përgjigjemi pyetjeve të tjera mbi këtë temë.
Problemi i PR i Crypto: besimi po ndërtohet ngadalë me BitMart
Blog

Problemi i PR i Crypto: besimi po ndërtohet ngadalë me BitMart

Koncepti i besimit ka qenë integral i kriptomonedhës që nga fillimi i saj. E njëjta gjë mund të thuhet për vetë paratë. Blockchain u krijua si një zgjidhje teknologjike për të siguruar besimin në një nivel peer-to-peer. Kjo dëshirë buron nga mungesa e besimit te palët e treta që veprojnë si garantues të besimit në paranë tradicionale, me fjalë të tjera, bankat, qeveritë dhe institucionet e tjera ekonomike. Prandaj, është interesante të theksohen gjetjet e edicionit special të kriptomonedhës të raportit të Edelman's Trust Barometer, i cili u publikua në fillim të kësaj jave. Duke punuar me një madhësi kampioni prej 34,000 të rriturve (18+ vjeç) në 28 vende, sondazhi i kryer nga kompania PR nuk është aspak gjithëpërfshirës, ​​por ende ofron disa njohuri intriguese mbi perceptimin publik të kriptomonedhave.
Çfarë është një sulm 51 për qind me BitMart
Blog

Çfarë është një sulm 51 për qind me BitMart

Pavarësisht se sa e dobishme është një shpikje e re, njerëzit gjithmonë do të përpiqen ta keqpërdorin atë. Kriptomonedha nuk është aspak përjashtim nga rregulli. Decentralizimi dhe anonimiteti i blockchain shpesh përdoren për të kryer transaksione të paligjshme ose për të mashtruar njerëzit që investojnë paratë e tyre në projekte mashtruese. Nëse neglizhoni masat e sigurisë kur punoni me një blockchain, mund t'u zbuloni çelësat tuaj privatë kriminelëve dhe të humbni kriptomonedhën tuaj. Për më tepër, vetë rrjeti i kriptove nuk është plotësisht i sigurt. Një kërcënim potencial për rrjetet blockchain është një sulm prej 51 përqind.
Parashikimi i çmimit të Filecoin (FIL) 2023-2025 me BitMart
Blog

Parashikimi i çmimit të Filecoin (FIL) 2023-2025 me BitMart

Ndërsa industria e blockchain zhvillohet, gama e shërbimeve të ofruara nga projektet e blockchain po zgjerohet. Sigurisht, ishte vetëm çështje kohe para se zhvilluesit e blockchain të arrinin në tregun e ruajtjes së cloud. Është një segment në rritje dhe, duke pasur parasysh shpejtësinë me të cilën krijohen të dhënat, ka kuptim që nevoja për hapësirë ​​shtesë ruajtëse vazhdon të rritet. Për më tepër, zgjidhjet e vendosura të ruajtjes së të dhënave janë të centralizuara dhe për këtë arsye të prekshme ndaj sulmeve. Deri kohët e fundit, shërbimet e ruajtjes së cloud ishin domeni i kompanive të mëdha që zotërojnë depo të mëdha të centralizuara të të dhënave. Një projekt që synon të konkurrojë kundër monopolit të kompanive të serverëve cloud është Filecoin. Në këtë artikull, ne do të eksplorojmë këtë projekt, kriptomonedhën e lidhur FIL dhe të ardhmen e tyre.